“Africa Eco Race” преминава през “ Balkan Marathon Rally 2014”!

“Africa Eco Race” преминава през “ Balkan Marathon Rally 2014”!

16.5.2014 г. 14:50:41
Пясъците на Африка са все по-близо за българските авантюристи и офроудъри.
За седма година през континента преминава състезанието „Africa Eco Race”,
което е оригиналното продължение на легендарната надпревара „Париж-Дакар” провеждала се над 20 години на черния континент.

За популяризирането на надпреварата в Балканския регион, организаторите се довериха на доайена на българския офроуд Тодор Христов – представител и координатор за състезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия.
Тодор Христов е един от основателите на организирания и състезателен офроуд в България от 2001-а година, ностел на много отличия в България и Европа като състезател с автомобил 4х4 и АТВ, човека организирал първото българско участие на „Рали Дакар” и сам участвал в три издания.

Христов организира от пет години и единствената маратонска надпревара в Европа в четири държави „Балкан Маратон Рали” и успя да доведе в България много елитни състезатели. За юбилейното пето издание през тази година голямата награда за победителя в ATV/МОТО категорията е безплатно участие в “Africa Eco Race” предоставена от Жан Луи Шлесер специално за „Балкан маратон Рали”.

За изданието през 2014-2015-а (старта е в края на декември, а финала в средата на януари) Христов подготвя силен отбор от България, Румъния и Турция, за да реазлизира и първото българско участие в тази надпревара. Освен състезателите ще се сформира и туристически клас, за не толкова подготвени машини и пилоти, които ще подкрепят българите и ще вкусят тръпката от пустинята. В същото време за тях и машините ще се грижи екип от опитни механици и ще бъдат в лагера на отбора. Старта е във Франция, следват 8000 км. през Мароко, Мавритания и Сенегал, а финала е на легендарното Розово езеро в столицата Дакар.
В момента се подготвя и специално предаване в една от националните телевизии, в което с всекидневни студиа ще се излъчват невероятни и красиви кадри от приключението, а сключения договор с „Евроспорт” гарантира още по-атрактивни кадри от хеликоптер и най-забвните моменти.

Не пропускайте това изживявяне и станете част от екипа...струва си до последния миг и пясъчинка !