Новини

Новини

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

5.9.2014 г. 20:49:05
Легендата в офроуда Жан-Луи Шлесер ще участва в пролога с автомобил прототип Hyundai Santa Fe T1.

На пресконференцията присъстваха Жан-Луи Шлесер, кмета на гр. Самоков Владимир Георгиев, организатора на състезанието Тодор Христов и представител на местния оффроуд клуб.
Г-н Георгиев отбеляза, че това е най-добре организираното състезание и превръща Самоков в световна точка на мото спортовете.

Най-голямото офроуд състезание у нас "Балкан маратон рали" стартира с пролог с дължина 7 км край Самоков и до края на надпреварата състезателите ще изминат над 2000 км. Състезанието се провежда в продължение на 7 дни с един почивен ден, на територията на България и Македония.

На старта в различните категории ще застанат участници от Гърция, Белгия, Холандия, Австрия, Италия, Сърбия, Македония и Чехословакия.
Домакин на състезанието е Община Самоков, а организатори са офроуд клубовете от Самоков и Троян с опитния екип на Тодор Христов.
Голямата награда на победителят от "Балкан маратон рали" в мотокатегорията е безплатно участие в Africa Eco Race .
На старта на международната надпревара ще застанат: автомобилната легенда Владимир Илиев и българския състезател с най-добро представяне на рали „Дакар” Орлин Алексиев.

В периода от 5 до 7 септември ще се проведат и ендуро състезание за мотоциклети и джипове в екстремната категория Трофи – кръгове от Националните Шампионати.
Шлесер е двукратен победител в рали "Дакар" и има 6 победи в „Africa Eco Race”. Участвал е във Формула 1 и световния шампионат за прототипи, където е съотборник с Михаел Шумахер. Печели световната купа по рали рейд на FIA от 1998 до 2002, както и за две задвижващи колела от 1993 до 2005 г.
Французинът е в България, за да популяризира състезанието, на което е съорганизатор. „Africa Eco Race” стартира този декември и в продължение на 2 седмици керванът преминава по оригиналния маршрут на "Дакар".
Шлесер каза, че очаква и български екипажи на „Africa Eco Race”, което е по-близкото и по-евтино състезание от „Дакар”.

Снимки и Видео >>