Новини

Новини

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ 10.09

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ 10.09

11.9.2014 г. 13:43:32
В днешният състезателен ден участниците на „Балкан маратон рали” изминаха 200 км. състезателно трасе в три етапа. На македонска територия към състезателите от «Балкан маратон рали» се присъединиха и пет македонски джипа, две АТВ-та и един мотор.

Това е първият ден от началото на състезанието, който беше слънчев и много приятен и състезателите не трябваше да се борят с природата, а само за отвоюване на челни места. Един изключително красив маршрут през Национален парк Маврово.

Продължава напрегната битка между моторджиите. С най-добре време днес е Кристиян Пастори 4:11:20, следван Мартин Фонтен, който измина половината път без предна спирачка и е само на една минута след Пастори. Две минути и десет секунди след първият е Хено Ван Бергеляк, а четвърти в днешния ден е българина Димитър Боевски, на 6 минути след първият.

При джиповете екипажа Захариев / Арабаджиев не завършиха последната скоростна отсечка, поради проблеми в навигацията и се прибраха в бивака с намерение да стегнат колата и се подготвят за последните решителни състезателни етапи през последния ден. С най-добро време от днешният ден е екипажа Калинков с навигатор Бонева, следван от австрийският екипаж Ехемосер / Шлейфер.

Предстоят последните най-напрегнати 120 кимометра, които ще определят и носителят на гоямата награда - безплатно участие в „Africa Eco Race”, предоставена от организатора на „Балкан маратон рали” и представител на ралито за балканските страни.